VDM 3D Printing
High Quality 3D prints

Finish van de prints

Hoe mooi er ook is geprint, een afwerking volgens wens kan gerealiseerd worden.


DLP:

hier is de basis van het materiaal een acryl, de materialen laten zich na reiniging (en waar nodig schuren)  prima lakken. Er is geen grondlak of vullende primer nodig.

De onderdelen in DLP geprint laten zich prima verlijmen met "seconden"lijm.

De prints kunnen ook getrommeld of gepolijst worden. (gehoorbescherming en dentale toepassingen)


SLS:

hier is de basis van het materiaal een nylon, dit is een stuk lastiger te bewerken. We kunnen de print impregneren tegen (vocht/vuil) opname, dit maakt het lakken ook een stuk eenvoudiger. In de meeste gevallen zal de lak bij 1e laag dekkend zijn.

Hechting van de lak is afhankelijk van de gekozen laksoort, ook moet er gekeken worden of er een 1k of 2K lak nodig is.

Ook is er de mogelijkheid om het SLS deel met kleur te impregneren ( we hebben hier een aantal standaardkleuren voor ). Deze methode is veelal niet kleurvast. ( lees: niet UV bestendig ) 

Het oppervlakte van een SLS print kan gladder gemaakt worden door het te trommelen.

Een combinatie van inkleuren/impregneren en trommelen en lakken wordt vaak toegepast om het gewenste uiterlijk te verkrijgen.


Indien de prints UV bestendig moeten zijn, of een langere periode moeten voldoen aan gestelde eisen, dan kunnen we hierbij rekening houden. Dit geldt b.v. voor onderdelen van auto's ( b.v. oldtimers ) en producten die in de bouw worden toegepast. Desgewenst kan er een garantie afgegeven worden voor een termijn van 10 of 20 jaar.

Voor SLS delen die een medische toepassingen hebben waarbij er gesteriliseerd gaat worden zijn er specifieke oplossingen. De standaard PA2200 laat teveel stofdelen vrij na het printen. We hebben de mogelijkheid om deze SLS delen een stuk "gladder" te printen, zonder nabewerkingen. De SLS delen kunnen eenmalig met de autoclaaf / gammastraling  gesteriliseerd worden.